Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s lesními borůvkami a drobenkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Koláč s lesními borůvkami a drobenkou - postup přípravy

Z borůvek nasbíraných v lese můžete upéct dobrý kynutý koláč, vše se pak jenom posype drobenkou. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Na koláč

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy nalijte vlažné mléko. Přidejte cukr a nadrobené droždí, zamíchejte a počkejte několik minut, než vzejde kvásek.

2. KROK

Poté přidejte žloutky a vejce, olej, polohrubou mouku a sůl. Rukama neb robotem vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

3. KROK

Během kynutí si z másla, cukru a mouky připravte drobenku. Směs mněte mezi prsty, dokud nebude správně drobivá. Vymažte plech trochou oleje.

4. KROK

Těsto tlakem rozložte po plechu, posypejte borůvkami a pak drobenkou. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte koláč asi 30 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů