Zapečené brambory s uzeným masem a zeleninou - postup přípravy
Člověk nemusí být michelinský šéfkuchař a za zády mít nadupanou zásobárnu luxusních surovin, aby se mohl s chutí a vydatně najíst. Ty nejlepší pokrmy vznikají z těch nejobyčejnějších přísad, které vás v mysli vrátí zpátky do dětství, stejně jako tyto zapečené brambory podle paní Lucie Vachové.
Ingredience
Brambory a cibuli oloupejte a papriky zbavte jádřinců a zbytků semínek. Všechny ingredience, včetně uzeného masa, nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky, které vsypte do pekáče. Pak je posypejte podle chuti solí, pepřem, sušeným česnekem, kořením na pečené brambory a majoránkou a dobře promíchejte.
Připravenou směs brambor, masa a zeleniny vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 20 minut. V misce rozkvedlejte vajíčka s trochou mléka a touto směsí rovnoměrně přelijte horké brambory v pekáči. Pak je vraťte zpátky do trouby na dalších 15 minut dopéct a očervenat. Po dopečení nakrájejte na porce, posypejte jemně nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou a podávejte.