Vláčný broskvovo-tvarohový koláč - postup přípravy
Z broskví a tvarohu lze upéci velmi lahodný koláč, na který ani nepotřebujete váhu. Paní Andy Březinová, která nám recept poskytla, dává náplň mezi jednoduché dvoubarevné těsto.
Na těsto
Na náplň
Vyšlehejte vejce, cukr a olej v míse. Pak přidejte mouku, prášek do pečiva a mléko a pečlivě zamíchejte. Pečicí formu vymažte máslem a vysypejte moukou, případně vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní polovinu těsta.
V míse společně vymíchejte nebo vyšlehejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, cukr, mléko a vanilkový pudinkový prášek. Vzniklý krém bez hrudek nalijte na těsto a navrch dejte kusy broskví. Lze použít čerstvé oloupané nebo kompotované.
Do druhé poloviny těsta dejte 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, promíchejte a nalijte ho na broskve. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Lze ozkoušet třeba špejlí.