Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný broskvovo-tvarohový koláč

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vláčný broskvovo-tvarohový koláč - postup přípravy

Z broskví a tvarohu lze upéci velmi lahodný koláč, na který ani nepotřebujete váhu. Paní Andy Březinová, která nám recept poskytla, dává náplň mezi jednoduché dvoubarevné těsto.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vyšlehejte vejce, cukr a olej v míse. Pak přidejte mouku, prášek do pečiva a mléko a pečlivě zamíchejte. Pečicí formu vymažte máslem a vysypejte moukou, případně vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní polovinu těsta.

2. KROK

V míse společně vymíchejte nebo vyšlehejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, cukr, mléko a vanilkový pudinkový prášek. Vzniklý krém bez hrudek nalijte na těsto a navrch dejte kusy broskví. Lze použít čerstvé oloupané nebo kompotované.

3. KROK

Do druhé poloviny těsta dejte 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, promíchejte a nalijte ho na broskve. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Lze ozkoušet třeba špejlí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů