Tvarohové pirožky s povidly - postup přípravy
Pokud doma máte jednu kostku tvarohu a nenapadá vás, jak ji spotřebovat, vyzkoušejte jednoduché pirožky podle receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková. Výsledek vás mile překvapí.
Na těsto
Náplň a potření
Do mísy si dejte změklou heru, kostku tvarohu, hladkou mouku a trochu soli. Rukama vypracujte těsto, které poté dejte na mírně pomoučněný vál a ještě ho zpracujte, dokud nebude soudržné a hladké. Poté z něj vyválejte placku silnou dva až tři milimetry.
Rozválené těsto nakrájejte na čtverce o požadované velikosti. Do jednoho rohu čtverce dejte povidla a protějším rohem těsta ho přikryjte a okraje spojte. Dejte trojúhelníky na plech vyložený pečícím papírem, rozšlehejte vejce a vršek pirožků jím potřete.
Pirožky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 15 minut. Po vychladnutí je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.