Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kávový dezert do skleniček

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kávový dezert do skleniček - postup přípravy

Tento dezert je jako dělaný pro všechny milovníky kávy, ta totiž hraje v jeho přípravě zásadní roli. Zároveň tento krém využijete i jako náplň do různých dortů či jiných dezertů.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do menšího hrnce dejte kávu a 3 lžíce smetany ke šlehání. Důkladně směs promíchejte a dejte ji vařit na mírném plameni, dokud nebude hladká. Poté hrnec sundejte ze sporáku a přilijte do něj vanilkový extrakt, znovu směs promíchejte. Přelijte ji do misky a dejte ji do mrazáku na 3 až 4 minuty.

2. KROK

Do jiné mísy nalijte 255 ml smetany ke šlehání a přidejte k ní moučkový cukr. Obojí důkladně prošlehejte a poté do mísy přilijte kávový základ. Následně šlehejte ještě minutu, dokud nevznikne krém. Poté máte hotovo a můžete krém servírovat.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů