Kremeš s pudinkem a šlehačkou - postup přípravy
Z listového těsta se dá upéci lahodný koláč s krémem a šlehačkou a není to vůbec obtížné. Recept na něj nám poskytla paní Ivana Dunová.
Ingredience
Listové těsto rozválejte na dvě stejné placky nebo kupte dva kusy rozváleného, ušetříte si práci. První placku dejte na plech vyložený pečicím papírem, propíchejte ji vidličkou a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C, pečte asi 10 minut. Druhou placku rozkrájejte na čtverce, ideálně zhruba 8 x 8 centimetrů, záleží, jak vám to vyjde. Dejte je také na plech a upečte stejným způsobem.
Do studeného mléka v hrnci vmíchejte zlatý klas nebo vanilkový pudink, žloutky, vanilkovou esenci dle chuti a cukr. Dejte hrnec na sporák a vařte směs za stálého míchání, dokud nezískáte hustý pudink. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku. Ten pak vylijte na upečený plát, rozetřete a nechte vychladnout.
Ze smetany ke šlehání vyšlehejte tuhou šlehačku, můžete ji přisladit moučkovým cukrem. Potom ji rozetřete na pudink. Nahoru položte upečené čtverce listového těsta a posypejte je moučkovým cukrem. Před podáváním je lepší nechat dezert vychladit v lednici.