Salát z pečené červené řepy s bramborem a mrkví - postup přípravy
Ani během zimního období nemusíme rezignovat na zdravou stravu a zeleninové saláty, zatímco v létě nás však měly ochladit, ty zimní krásně zahřejí na těle i na duši. Vyzkoušejte tento skvostný salát z pečené červené řepy, k němuž se budete rádi vracet.
Ingredience
Celou červenou řepu i se slupkou zabalte do alobalu lesklou stranou nahoru a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct po dobu 60 minut. Mezitím uvařte 3 brambory ve slupce v osolené vodě doměkka.
Očistěte mrkev, nakrájejte ji na čtvrtky a v sítu nad párou ji nechte vařit asi 20 minut, dokud nezměkne. Čtyři vejce uvařte natvrdo.
Očištěnou cibuli rozčtvrťte a nakrájejte ji na tenké proužky. Upečenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na kostičky. Vložte je do misky, zalijte je rostlinným olejem a dobře promíchejte. Uvařené brambory oloupejte a rovněž nakrájejte na drobné kostičky, které přihoďte do misky k řepě. Stejným způsobem zpracujte také uvařenou mrkev.
Do misky se směsí zeleniny přihoďte slitou a okapanou konzervovanou cizrnu a rovněž okapané kysané zelí. Přidejte pokrájenou cibuli, vše zakapejte šťávou z poloviny citrónu, podle chuti posypejte solí a mletým černým pepřem a všechny ingredience důkladně promíchejte.
Nakonec oloupejte uvařená vajíčka a nakrájejte je na měsíčky. Řepný salát podávejte ozdobený kousky vařeného vejce, posypaný jemně nasekanou petrželkou a doplněný o plátek čerstvého celozrnného chleba.
Videopostup krok za krokem