Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slavnostní obložený talíř s uzeninou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Slavnostní obložený talíř s uzeninou a sýrem - postup přípravy

Příprava obložených mís je snadná do té doby, dokud před vámi neleží prázdný talíř a hromada nevzhledných plátků. Jak to všechno naskládat tak, aby to vypadalo alespoň trochu úhledně? Máme pro vás báječný tip na jednoduchý design obloženého talíře, který zvládne úplně každý.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na 1 talíř

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si velký talíř o průměru kolem 30 cm a začněte na něj skládat suroviny. Nejprve berte plátky šunky nebo uzeného masa, překládejte je napůl a vyskládejte je po obvodu vnější hrany talíře.

2. KROK

Plátkový sýr působí nejlépe kulatý, vystačíte si ale s jakýmkoliv. Na každý plátek sýra položte kolečko vysočiny nebo jiného podobného salámu a skládejte je s mírným překryvem na spodní část šunkového kruhu. Díky tomu vytvoříte jakousi pomyslnou uzeninovou kytici.

3. KROK

Nyní přijde na řadu mezikruh ze salátu. Z kadeřavého salátu odkrojte spodní části řapíků tak, aby vám vznikly půlkulaté kadeřavé plátky, které vyskládejte dokola na spodní část řady plátkového sýra se salámem. Z listů utvořte kroužek.

4. KROK

Doprostřed talíře položte polovinu příčně rozkrojeného jablka, stopkou navrch. Vyloupejte plátkový tavený sýr z obalů, doprostřed čtverce položte kolečko salámu a zabalte jej úhlopříčně do čtverečku sýra, který zajistěte, aby se nerozbaloval. Výsledné růžičky vyskládejte na salátové listy okolo jablka uprostřed. Mezi sýrové rolky vyskládejte stočené plátky šunky.

5. KROK

Připravte si párátka a na každé napíchněte 2 cherry rajčátka. Párátka pak zapíchejte do poloviny jablka. Tímto je obložený talíř hotový a můžete ho podávat.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů