Velikonoční salát z vařených vajíček - postup přípravy
Velikonoce jsou zvláštní období, kdy se z vajíček natvrdo stane velmi běžný artikl, který zabírá velkou část lednice v každé domácnosti. A vajíčkový salát je skvělý způsob, jak je zužitkovat s elegancí a hlavně s chutí. Je velmi snadný a hodí se ke svačině i večeři s obyčejným chlebem, anebo jako pomazánka na slavnostní chlebíčky.Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte na jemné kostičky, popřípadě je nastrouhejte nahrubo do veliké mísy.

Nakládané okurky nakrájejte nejprve na proužky a ty pak rozdělte na jemné kostičky, které vložte zvlášť do misky. Rukou pak odebírejte hrsti okurek, z nichž vždy důkladně vymačkejte šťávu a až poté je přidejte do mísy s krájenými vejci.

Tři větvičky kopru zbavte tuhých stonků a nasekejte je ostrým nožem najemno. Přidejte je do salátu, dodejte k němu dvě lžíce plnotučné hořčice a stejné množství zakysané smetany. Dochuťte jednou čajovou lžičkou soli a mletého černého pepře a vše velmi důkladně promíchejte.

Hotový salát mažte na opečené tousty nebo na čerstvé pečivo a skladujte ho v lednici.
