Velikonoční salát z vařených vajíček

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Velikonoční salát z vařených vajíček - postup přípravy

Velikonoce jsou zvláštní období, kdy se z vajíček natvrdo stane velmi běžný artikl, který zabírá velkou část lednice v každé domácnosti. A vajíčkový salát je skvělý způsob, jak je zužitkovat s elegancí a hlavně s chutí. Je velmi snadný a hodí se ke svačině i večeři s obyčejným chlebem, anebo jako pomazánka na slavnostní chlebíčky.
1. KROK

Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte na jemné kostičky, popřípadě je nastrouhejte nahrubo do veliké mísy.

2. KROK

Nakládané okurky nakrájejte nejprve na proužky a ty pak rozdělte na jemné kostičky, které vložte zvlášť do misky. Rukou pak odebírejte hrsti okurek, z nichž vždy důkladně vymačkejte šťávu a až poté je přidejte do mísy s krájenými vejci.

3. KROK

Tři větvičky kopru zbavte tuhých stonků a nasekejte je ostrým nožem najemno. Přidejte je do salátu, dodejte k němu dvě lžíce plnotučné hořčice a stejné množství zakysané smetany. Dochuťte jednou čajovou lžičkou soli a mletého černého pepře a vše velmi důkladně promíchejte.

4. KROK

Hotový salát mažte na opečené tousty nebo na čerstvé pečivo a skladujte ho v lednici.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 420 hlasů
Nahlásit chybu
94 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt