Mocca oválky - postup přípravy
Pokud máte rádi kávu a kávové pečivo, tyto mocca oválky podle receptu od paní Dagmar Kazdové budou to pravé vánoční cukroví pro vás. Jsou snadné na výrobu a zkrátka výborné.
Ingredience
Mouku s cukrem prosejte do misky, smíchejte je s jemně mletou kávou a na kostky pokrájeným změklým máslem. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
Z těsta vyválejte placku, vykrajujte z ní oválky nebo jiné tvary, které se vám líbí, a dejte je upéct do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C asi na 10 minut. Po dopečení nechte oválky vychladnout a slepujte je po dvojicích kávovým krémem. Poté je zdobte cukrovou polevou nebo bílou čokoládou a na ni posaďte kávové zrno v čokoládě, případně další zdobení, které se vám líbí.