Nepečené bonbony s datlovou náplní - postup přípravy
Skvělým vánočním cukrovím mohou být neodolatelné bonbony plněné směsí z datlí. Jsou zdobené čokoládou, můžete však popustit uzdu své fantazie a vyšperkovat je čímkoliv jiným, co vás napadne.
Ingredience
Datle vypeckujte a dejte do hrnce na pařák. Pak je nechte 20 minut napařovat pod poklicí. Poté je dejte do mixéru, přidejte máslo, trochu skořice a dochuťte je vodou z pomerančových květů (lze vynechat). Poté vše rozmixujte do hladka a náplň dejte minimálně na hodinu vychladnout do lednice.
Křehké sušenky bez cukru dejte do mixéru a rozmixujte je na jemno. Pak přidejte postupně 6 lžic medu, po dvou lžících vše promíchejte rukou. Nakonec by mělo vzniknout hutné těsto. To rozdělte, dejte mezi potravinářskou folii a vyválejte na obdélníkovou placku.
Z náplně udělejte váleček a dejte ji po celé délce na sušenkový obdélník. Pak vše za pomoci fólie srolujte a hotovou rolku poválejte rukama na pracovní desce, aby se spoj těsta nerozbaloval. Proces zopakujte se zbytkem těsta a náplně. Hotové rolky dejte na několik minut do lednice.
Mezitím rozpusťte ve vodní lázni hořkou čokoládu a naneste ji poté na vršek všech rolek. Dle libosti je ještě ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou v cukrářském pytlíku, můžete si pomoct i špejlí. Po zatuhnutí nakrájejte rolky na vámi požadovanou velikost a podávejte.