Vánoční koule z ovesných vloček v čokoládě a fondánu - postup přípravy
Lahodné a zdravé cukroví zároveň začíná získávat na popularitě spolu s vyšším důrazem, který poslední dobou klademe na svůj zdravý jídelníček. Vyzkoušejte tyto nepečené koule z ovesných vloček, ořechů, kokosu a medu podle receptu od paní Romany Važanské.
Ingredience
Ovesné vločky opražte dozlatova na suché pánvi, pak je vložte do elektrického mlýnku a rozmixujte je na prach. Rozmixujte také piškoty a smíchejte je s vločkovou drtí, mletými ořechy, strouhaným kokosem a grankem. Suché přísady dobře promíchejte.
Do směsi přidejte lžíci medu, 80 gramů rozpuštěného másla a trochu vaječného koňaku a vypracujte soudržné těsto. Pokud by se ještě příliš lepilo, přisypejte trochu kokosu. Pokud by bylo naopak moc suché, přikápněte vaječný koňak.
Z hotového těsta zformujte kouličky o velikosti vlašského ořechu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s kouskem másla. V této polevě obalte polovinu připravených koulí a nechte je ztuhnout na mřížce. Druhou polovinu koulí obalte bílým fondánem a postříkejte zbylou rozpuštěnou čokoládou. Koule nechte ztuhnout v lednici a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom