Jednoduché křehké domácí sušenky - postup přípravy
Výroba domácích křehkých sušenek je jednoduchá, stačí vám k tomu jen 5 ingrediencí a několik minut času. Díky jednoduchému triku s vidličkou je můžete i krásně nazdobit.
Ingredience
Do mísy dejte vejce, cukr a olej a vše vyšlehejte do pěny. Pak přidejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte hutné lesklé těsto.
Z malých kousků těsta udělejte rukou kolečka. Dejte je z jedné strany do cukru krystal, aby se na těsto nalepil, a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem cukrem nahoru. Pak obtisknutím hrotů vidličky do těsta udělejte vzor. Vložte plech se sušenkami do předem rozehřáté trouby na 200 °C a pečte je, dokud nejsou dorůžova, což zabere asi 8 minut.