Jednoduché ořechové řezy se žloutkovou polevou - postup přípravy
Recept na ořechové řezy se žloutkovou polevou předávaný z generace na generaci rozhodně musíte vyzkoušet. Je to jednoduchý způsob, jak si připomenout nezapomenutelnou chuť dětství. Pokud nemůžete jíst lepek, nahraďte mouku samokypřící bezlepkovou směsí a vynechte kypřicí prášek do pečiva. Recept nám poskytla paní Gabriela Bočková.
Těsto
Poleva
Na ozdobu
Nasypejte do větší mísy hrubou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kypřicí prášek. Důkladně promíchejte. Máslo nechejte rozpustit třeba v mikrovlnné troubě a poté jej přidejte ke směsi a důkladně promíchejte.
Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli, dokud nezačnou tvořit kopečky sněhu. Poté je opatrně přimíchejte stěrkou do těsta. To následně dejte na plech vyložený pečicím papírem a zarovnejte stěrkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 až 25 minut.