Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché ořechové řezy se žloutkovou polevou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduché ořechové řezy se žloutkovou polevou - postup přípravy

Recept na ořechové řezy se žloutkovou polevou předávaný z generace na generaci rozhodně musíte vyzkoušet. Je to jednoduchý způsob, jak si připomenout nezapomenutelnou chuť dětství. Pokud nemůžete jíst lepek, nahraďte mouku samokypřící bezlepkovou směsí a vynechte kypřicí prášek do pečiva. Recept nám poskytla paní Gabriela Bočková.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Poleva

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nasypejte do větší mísy hrubou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kypřicí prášek. Důkladně promíchejte. Máslo nechejte rozpustit třeba v mikrovlnné troubě a poté jej přidejte ke směsi a důkladně promíchejte.

2. KROK

Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli, dokud nezačnou tvořit kopečky sněhu. Poté je opatrně přimíchejte stěrkou do těsta. To následně dejte na plech vyložený pečicím papírem a zarovnejte stěrkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 až 25 minut.

3. KROK

Mezitím si připravte polevu, která se nanáší na horké těsto. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte k nim cukr a společně vyšlehejte do hladka. Jakmile polevu nanesete na těsto, můžete celý dezert ještě ozdobit opraženými ořechy. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů