Vepřové plátky na cibuli se salátem z červené řepy - postup přípravy
Vepřové plátky můžete velmi chutně připravit v troubě na cibuli i s bramborami. Pokud k nim naservírujete salát z červené řepy, získáte vynikající a vydatný oběd.
Na maso
Na salát
Nakrájejte cibuli na půlkolečka, dejte ji do misky, přidejte lžičku cukru a soli a zalijte horkou vodou. Nechte 15 minut marinovat. Připravte si vepřové plátky, které naklepejte a osolte. Poté nakrájejte brambory na plátky asi půl centimetru silné a v míse je smíchejte se solí, sladkou paprikou a dvěma lžícemi oleje.
Vymažte zapékací formu olejem a dejte na spodek cibuli, z níž jste slili vodu. Na cibuli dejte plátky masa, mezi které vložte plátky brambor. Ze 3 lžic rostlinného oleje, sladké papriky, směsi italských bylinek a černého pepře udělejte marinádu a maso jí potřete.
Přikryjte zapékací mísu vlhkým pečicím papírem a pak alobalem. Vložte ji do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 15 až 20 minut.
Uvařte doměkka mrkev a červenou řepu. Vychladlou řepu, mrkev a také salátovou okurku „nakrájejte“ škrabkou na brambory na plátky. Dejte je do mísy, přidejte k nim česnek, sójovou omáčku, olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promíchejte. Hotový salát podávejte jako přílohu k upečenému masu s brambory.