Rychlý jablkový koláč s vanilkou - postup přípravy
Pokud patříte mezi ty, kteří milují jablka na všechny způsoby, vyzkoušejte rychlý koláč podle receptu od paní Kateřiny Sojkové. Je skvělý už takto samotný, můžete ho ale vylepšit o klasickou, nebo dokonce skořicovou drobenku.
Ingredience
Vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr a vlažné mléko vyšlehejte v míse. Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymíchejte řidší těsto.
Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte je na kostičky. Pokud nemáte rádi slupky, můžete je oloupat. Nalijte těsto do vymazané a moukou vysypané formy a dejte na něj jablka. Vrch koláče můžete pro vylepšení posypat obyčejnou či skořicovou drobenkou.
Vložte formu s koláčem do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho přibližně 35 minut. Po upečení ho můžete posypat moučkovým cukrem.