Jablečný „perník“ s čokoládou a kokosem - postup přípravy
Koláč s jablky z perníkového těsta doplněný kokosem a čokoládou je nesmírně lahodný a přitom jednoduchý. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Vagalová.
Ingredience (1 hrnek = 200 ml)
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Čokoládu nasekejte na kousky o požadované velikosti. Vejce, olej a cukr dejte do mísy a vyšlehejte je. Pak přidejte všechny ostatní suroviny a vymíchejte tekutější těsto. Nakonec vmíchejte i nakrájená jablka.
Formu o rozměrech 22×28 centimetru vymažte máslem a vysypejte moukou, případně vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy a vložte ho péct do předehřáté trouby na 175 °C. Pečte ho asi 35 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zdali je dostatečně propečený, zkontrolujte špejlí.