Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný „perník“ s čokoládou a kokosem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jablečný „perník“ s čokoládou a kokosem - postup přípravy

Koláč s jablky z perníkového těsta doplněný kokosem a čokoládou je nesmírně lahodný a přitom jednoduchý. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Vagalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience (1 hrnek = 200 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Čokoládu nasekejte na kousky o požadované velikosti. Vejce, olej a cukr dejte do mísy a vyšlehejte je. Pak přidejte všechny ostatní suroviny a vymíchejte tekutější těsto. Nakonec vmíchejte i nakrájená jablka.

2. KROK

Formu o rozměrech 22×28 centimetru vymažte máslem a vysypejte moukou, případně vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy a vložte ho péct do předehřáté trouby na 175 °C. Pečte ho asi 35 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zdali je dostatečně propečený, zkontrolujte špejlí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů