Fazolový guláš s uzeným masem - postup přípravy
Nemusíte být kovboj ani pistolník, abyste si mohli dopřát pořádný fazolový guláš s uzeným masem. Zkuste jej třeba podle osvědčeného receptu od paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Fazole zalijte vodou a nechte je do druhého dne máčet.
Uzené kosti vložte do hrnce s vodou a nechte je alespoň 2 hodiny probublávat. Můžete použít i tlakový hrnec.
Na druhý den slijte namočené fazole a nechte je okapat. Přes sítko sceďte také vývar z uzených kostí, zalijte jím fazole a nechte je uvařit doměkka.
Oloupejte cibuli a česnek a obojí nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu sádla, osmahněte na něm nejprve cibuli dorůžova, poté přidejte i česnek. Jakmile se česnek rozvoní, přidejte lžíci rajčatového protlaku, pepř, mleté nové koření a sladkou papriku a nechte vše společně chvilku za stálého míchání restovat. Poté směs vyklopte do hrnce k fazolím v uzeném vývaru a dobře promíchejte.
Z uvařených uzených kostí oberte maso a vložte ho do hrnce s gulášem. Dochuťte vše solí a pepřem. Guláš zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody, nechte ještě alespoň 5 až 10 minut provařit a podávejte s čerstvým pečivem.