Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky s cuketou a zeleninovým salátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Karbanátky s cuketou a zeleninovým salátem - postup přípravy

Karbanátky s cuketou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou jsou šťavnaté a na povrchu křupavé. Podávat je můžete s jednoduchým salátem plným chutí a vitamínů.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Karbanátky

Salát

Na obalování a smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte z ní jádřinec. Poté ji nastrouhejte nahrubo a smíchejte s mletým masem. 

2. KROK

Do směsi přidejte koření Mletá masa, černý pepř, sůl, vejce, strouhanku a pomocí rukou vše důkladně promíchejte. 

3. KROK

Nyní si připravte salát. Zeleninu omyjte a nakrájejte ji na kousky. Před krájením papriky z ní odstraňte semeník. Salát ochuťte pepřem, solí, promíchejte ho a dejte ho chladit do lednice, než usmažíte karbanátky.

Tip: Do salátu není nutné přidávat dresink, díky přítomnosti šťávy z rajčat.

4. KROK

Z masové směsi vytvarujte karbanátky velikosti dlaně, obalte je ve strouhance a smažte je z každé strany přibližně 5–8 minut. 

Poznámka: Délka smažení je závislá na tloušťce karbanátků.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů