Přírodní čevapčiči bez mouky a strouhanky - postup přípravy
Čevapčiči je tradiční maďarský pokrm, který se v upravené verzi zabydlel i v našich končinách, protože je vážně skvělý. Vyzkoušejte jeho odlehčenou verzi bez mouky a strouhanky podle receptu od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nasekejte ji na velmi drobné kousky. Může vám k tomu posloužit elektrický sekáček či mlýnek na maso. Poté ji smíchejte s mletým masem, které ochuťte solí, pepřem a větším množstvím sladké papriky. Pokud chcete, můžete přidat i vajíčko, není to ale bezpodmínečně nutné. Směs nařeďte kapkou mléka a vše nejlépe rukama prohněťte do homogenní konzistence.
Na sporáku rozehřejte velkou pánev s trochou sádla nebo rostlinného oleje. Z masové směsi odebírejte kousky, které formujte do tvaru šištiček a vkládejte je do horkého oleje zvolna na mírném ohni osmahnout ze všech stran dozlatova.
Hotové čevapčiči podávejte s vařeným či šťouchaným bramborem, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Skvěle ale chutná i jen tak samotné s čerstvým pečivem a hořčicí.