Jednoduché minipizzy - postup přípravy
Pokud máte rádi pizzu na sto různých způsobů, minipizzy tak akorát do ruky si oblíbíte. Potřebujete na ně jednoduché těsto, které kyne jen chvíli, a základní suroviny, které naleznete běžně v lednici.
Na těsto
Na náplň
Dejte do mísy vlažné mléko, cukr, sůl, droždí, změklé máslo a hladkou mouku. Rukou nebo v robotovi vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté mísu přikryjte a nechte ho 30 minut kynout.
Během kynutí si nakrájejte měkký salám a rajče na kostičky a nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Vyklopte těsto na vál a rozdělte ho na 12 částí, poté z každé udělejte bochánek. Vyložte plech pečicím papírem, potřete ho trochou oleje a dejte bochánky na plech.
Z každého bochánku udělejte rukou menší placku. Rozšlehejte vejce a placky jím potřete. Pak navrch každé dejte trochu kečupu, rajče, salám a sýr. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 až 190 °C a pečte minipizzy asi 25 minut.