Kynuté rohlíčky s vanilkovým pudinkem a mandlemi - postup přípravy
Kynuté těsto nabízí tisíce možností, jak upéct výborné domácí pečivo. Jednou takovou jsou jednoduché kynuté rohlíčky s vanilkovým pudinkem a mandlemi, které jsou přitom tak výborné, že je budete muset chránit vlastním tělem.
Na těsto
Na náplň
Na potření
Do mísy dejte droždí, vlažné mléko, cukr, vejce a olej a promíchejte. Pak přidejte mouku a rukou nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto. Dejte ho do olejem vymazané mísy, přikryjte a nechte 2 hodiny kynout.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a zpracujte rukama. Pak z něho vyválejte tenkou placku a přeložte ho na třetiny jak na délku, tak na šířku (viz video). Nechte ho 10 minut odpočinout a poté z něj vyválejte placku, nejlépe kulatou. Potřete ji rozpuštěným máslem a kolečkem na pizzu ji rozkrájejte na alespoň 16 trojúhelníků. Ty potom směrem ke špičce srolujte do rohlíčku. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 25 minut kynout. Pak rozmíchejte žloutek s vejcem a rohlíčky jím potřete.
Do rendlíku dejte mléko, cukr a vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání uvařte pudink. Dejte ho do cukrářského sáčku, naneste ho na vršek rohlíčků a ozdobte plátky mandlí. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíčky asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.