Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarská masová polévka

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Maďarská masová polévka - postup přípravy

Tradiční maďarská masová polévka je vydatné jídlo plné masa, zeleniny, brambor a smetany. Je nejen velmi dobrá, ale zároveň vás zasytí stejně jako hlavní chod.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte slaninu na kousky, dejte ji do hrnce a pak ji 5 minut zprudka smažte. Pak přidejte na kusy nakrájené hovězí maso a smažte dalších 5 minut. Přidejte na čtvrtkolečka nakrájené cibule, nakrájenou mrkev, feferonku a česnek. Ochuťte solí, pepřem, sladkou paprikou, bazalkou a koriandrem a nechte 10 minut dusit na mírném plameni.

2. KROK

Přidejte litr vody a pak polévku půl hodiny vařte pod poklici. Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky a zelené fazolky na menší kusy. Dejte je do hrnce a vařte dalších 15 minut vařte, dokud nezměknou.

3. KROK

Smíchejte zakysanou smetanu s moukou, přidejte trochu vývaru z polévky, promíchejte a za stálého míchání vlijte do hrnce. Přidejte šťávu z půlky citronu a vše vařte dalších 10 minut. Pak nasekejte hrst kopru, přidejte ho k polévce, provařte na posledních 5 minut a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů