Mrkvová polévka s ovesnými vločkami

i Zdroj fotografie: Diana Berkyová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Mrkvová polévka s ovesnými vločkami - postup přípravy

Na to, abyste uvařili chutnou a sytou polévku, nepotřebujete téměř žádné suroviny – vykouzlíte ji i z obyčejné mrkve a hrsti ovesných vloček. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Diany Berkyové.
1. KROK

Dvě větší nebo tři menší mrkve očistěte a nastrouhejte je najemno. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm mrkev, dokud nezíská žlutavou barvu. Restovanou mrkev zalijte vývarem nebo vodou, promíchejte a nechte vařit.

2. KROK

Ovesné vločky vložte do cedníku, důkladně je propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Poté je přidejte do hrnce s polévkou, kterou podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte jakýmkoliv svým oblíbeným kořením a nechte ještě asi 6 minut povařit.

3. KROK

Do vroucí polévky nakonec přidejte majoránku. Za stálého míchání vlijte rozkvedlané vajíčko, krátce provařte, odstavte z ohně a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 205 hlasů
Nahlásit chybu
120 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt