Babiččin vesnický kotlík - postup přípravy
Zajímavým nápadem na oběd či večeři z jednoho hrnce je babiččin vesnický kotlík plný masa a zeleniny. Je zdravý, vydatný a velmi chutný.
Na kotlík
Nakrájejte cibuli na čtvrtkolečka a dejte ji smažit na oleji. Po chvíli přihoďte na kolečka nakrájenou mrkev a vše prosmahněte. Pak nakrájejte vepřové maso na kostky, dejte ho k zelenině a smažte, dokud se nezatáhnou. Přidejte 3 střední brambory nakrájené na kostky, osolte, opepřete a dochuťte sušenou bazalkou.
Nakrájejte na kostičky červenou a zelenou papriku a mladou střední cuketu a přidejte ji ke směsi. Promíchejte a nechte vše smažit. V misce si připravte směs z česneku, kostky kuřecího vývaru (můžete samozřejmě použít vlastní domácí, pokud máte), rajčatového protlaku a vody. Přilijte ji do hrnce a vše 20 minut duste pod poklicí na mírnějším plameni. Před podáváním směs posypejte nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.