Smažené jablečné trojúhelníky se skořicovým cukrem - postup přípravy
Do těsta zadělaného s jogurtem stačí nastrouhat jablko, uválet ho, vykrájet trojúhelníky a osmažit. Pokud je posypete směsí skořice a moučkového cukru, budou zaručeně vynikající.
Ingredience
Do mísy dejte cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a špetku soli a vše vyšlehejte do pěny. Pak přidejte bílý jogurt a prášek do pečiva. Nakonec přisypávejte po částech mouku. Nejdřív těsto promíchejte, a až bude mouky více a bude tuhé, zpracujte ho rukou. Poté oloupejte jablko a zbavte ho jádřince. Nastrouhejte ho nahrubo, přidejte ho k těstu a dobře ho do něj zapracujte.
Těsto dejte na pomoučněný vál a rozválejte ho na asi půl centimetru vysokou placku. Vykrájejte z ní 3 až 5 centimetrů široké pruhy a ty rozdělte trojúhelníky. Velikost je na vás.
Rozpalte na pánvi dostatek oleje a trojúhelníky osmažte z obou stran do zlatova. Smíchejte moučkový cukr s trochou skořice a před podáváním touto směsí všechny trojúhelníčky pocukrujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.