Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé jablečné millefeuille „10 lžic“

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlé jablečné millefeuille „10 lžic“ - postup přípravy

Překvapte své blízké originálním dezertem, který obsahuje minimum těsta a spoustu ovoce. Nadýchané jablečné millefeuille uvítají všichni milovníci sladkého.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte. Vanilkový cukr můžete nahradit citronovou kůrou.

2. KROK

Jablka omyjte a nastrouhejte na tenké plátky, které v připraveném těstu obalte. 

Poznámka: Před strouháním jablka zbavte jádřinců. 

3. KROK

Obalené plátky jablek vyskládejte do formy na pečení, ve které je utlačte a jablečné millefeuille pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Dezert přikryjte potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jablečné millefeuille z formy vyklopte a servírujte ho pomazané džemem a nakrájené na kousky. 

Tip: Místo džemu můžete použít med.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: cooking kisy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů