Rychlé jablečné millefeuille „10 lžic“ - postup přípravy
Překvapte své blízké originálním dezertem, který obsahuje minimum těsta a spoustu ovoce. Nadýchané jablečné millefeuille uvítají všichni milovníci sladkého.
Těsto
Na pomazání
Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte. Vanilkový cukr můžete nahradit citronovou kůrou.
Jablka omyjte a nastrouhejte na tenké plátky, které v připraveném těstu obalte.
Poznámka: Před strouháním jablka zbavte jádřinců.
Obalené plátky jablek vyskládejte do formy na pečení, ve které je utlačte a jablečné millefeuille pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Dezert přikryjte potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jablečné millefeuille z formy vyklopte a servírujte ho pomazané džemem a nakrájené na kousky.
Tip: Místo džemu můžete použít med.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: cooking kisy