Piškotová roláda s čokoládovým krémem z mascarpone - postup přípravy
Ač tato roláda podle receptu od Andy vaří pro zdraví vypadá velmi luxusně, ve skutečnosti je velmi jednoduchá a levná. Pokud navíc nemáte čas, náladu či potřebné ingredience na krém, můžete ho snadno nahradit jakoukoliv ovocnou zavařeninou.
Ingredience na těsto
Na krém
Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je společně do bělavé pěny. Zapracujte do ní prosátou hladkou mouku a nakonec do směsi jemně vmíchejte bílkový sníh.
Výsledné těsto rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem, který jemně potřete olejem, a dejte ho péct při teplotě 180 °C na asi 10 minut. Piškot po upečení stáhněte z plechu, stočte ho na vlhké utěrce a nechte ho vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravte si krém. Mascarpone vyšlehejte spolu se zakysanou smetanou dohladka a podle chuti doslaďte moučkovým cukrem. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozehřejte na kostičky nalámanou čokoládu, nechte ji zchladnout a vmíchejte ji do smetanového krému.
Zchladlý korpus rozmotejte z utěrky a rovnoměrně na něj rozetřete připravený čokoládový krém. Část krému si odložte stranou do zdobicího sáčku. Roládu znovu stočte a položte ji spojem dolů na tácek. Vrchní část rolády ozdobte zbylým krémem ze zdobicího sáčku a jedlými květy nebo čímkoliv dalším dle své chuti a fantazie.
Jestliže se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.