Smažené selské placky s bramborovou náplní - postup přípravy
Zapomenutý recept na smažené plněné placky z dob SSSR vás okouzlí svojí jednoduchostí. Pochutnáte si tak, jako už dlouho ne.
Placky
Náplň
Dále
Ve větší míse smíchejte kefír se solí a jedlou sodou. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a spolu s prosátou moukou ho přidejte ke směsi.
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte najemno a dejte ji smažit na troše rozpáleného oleje. Přidejte k ní cukr a pokračujte ve smažení, dokud nebude dozlatova. Poté ji přidejte k uvařeným a scezeným bramborám, dobře obojí promíchejte a nechte vychladnout.
Z hotového těsta na placky vytvořte válečky. Ty pak rozdělte na několik stejných kousků, ze kterých na pomoučeném vále tvarujte úhledné placky.
Na každou placku dejte zhruba lžíci připravené náplně, kterou do ní zabalte, spoje těsta dobře utěsněte a placku poté jemně zploštěte. V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a všechny placky na něm usmažte dozlatova.
Videopostup krok za krokem