Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebový migas chudých Španělů

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Chlebový migas chudých Španělů - postup přípravy

Někdy neodhadneme množství pečiva a chléb nám ztvrdne, paní Romana Važanská však ví, jak využít i tyto zbytky a vytvořit z nich Migas. Říká se o něm sice, že jde o jídlo chudých Španělů, nicméně to nijak nesnižuje jeho lahodnou chuť i neodolatelnou vůni.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Starší chléb nakrájejte na kostičky. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte. Papriku očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Petrželku nasekejte nahrubo.

2. KROK

Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje. Zlehka na něm osmahněte česnek, ale pouze tak, aby se rozvoněl. Pokud byste jej připálili, zhořkl by. Na oleji s česnekem opečte kostičky chleba.

3. KROK

Na další pánvi rozpalte zbylý olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte kostičky papriky, osolte je, opepřete a opékejte dozlatova. Poté je smíchejte s opečeným chlebem.

4. KROK

Migas rozdělte na dva talíře a ozdobte nasekanou petrželkou. Do pokrmu můžete zpracovat například také zbytky slaniny či sýra, dochutit jej navíc můžete bylinkami či pálivými papričkami.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů