Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zadělávané kedlubny s vejcem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zadělávané kedlubny s vejcem - postup přípravy

Můžete jim říkat také kedlubny na smetaně a je jen na vás, zda je doplníte vařenými brambory, sázeným vejcem, anebo třeba kusem vařeného hovězího masa. Zkuste tento recept, který si oblíbila paní Zdeňka Laštůvková, jistě budete mile překvapeni.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nasekejte nadrobno. Kedlubny zbavte nati (tu ale nevyhazujte), oloupejte je a nakrájejte na nudličky. V hrnci nebo velké pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte kedlubnové nudličky a obojí chvilku společně restujte. Poté vše zalijte horkým vývarem nebo vodou s rozmíchaným bio masoxem. Vše osolte a opepřete a nechte vařit, dokud kedlubny nezměknou tak akorát na skus.

2. KROK

Z hladké mouky připravte jíšku, anebo ji rozkvedlejte v troše mléka a za stálého míchání ji vlijte do hrnce s kedlubnou. Přilijte smetanu na vaření a přidejte pokrájené listy z kedlubny. Dochuťte solí a pepřem, nechte ještě chvilku povařit a podávejte se sázeným vejcem a čerstvým pečivem nebo s vařeným bramborem.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů