Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolky na kyselo se zakysanou smetanou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Fazolky na kyselo se zakysanou smetanou - postup přípravy

Z konzervovaných fazolek můžete udělat klasický pokrm na kyselo, který se servíruje s vejcem na tvrdo, bramborem nebo knedlíkem. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte na jemno cibuli a dejte ji do hrnce smažit na másle. Když začne sklovatět, přidejte mouku a udělejte jíšku, kterou zalijte nálevem z konzervy nakládaných fazolek. V případě potřeby můžete přidat trošku vody. Za občasného míchání vařte 10 minut na mírném plameni.

2. KROK

Do hrnce přihoďte fazolky z konzervy a zakysanou smetanu, vše nechte zahřát k varu, ale již nevařte. Podle chuti fazolky dosolte, okyselte šťávou z citronu, případně doslaďte. Servírujte s vejcem vařeným na tvrdo, vařeným bramborem nebo knedlíkem.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů