Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové lívance s jablkem a vanilkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dýňové lívance s jablkem a vanilkou - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu, který milují dospělí i děti. Dýňové lívance připravíte rychle, jednoduše a jen z několika málo levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, vydlabejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k ní nastrouhané jablko a vejce. 

Poznámka: Před strouháním z jablka odstraňte jádřinec.

2. KROK

Přidejte klasický a vanilkový cukr a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte mléko a hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem předem prosejte.

3. KROK

Ze vzniklého těsta odebírejte množství o velikosti naběračky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 1–2 minuty, z každé strany, pod pokličkou. 

Tip: Usmažené dýňové lívance odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů