Dýňové lívance s jablkem a vanilkou - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu, který milují dospělí i děti. Dýňové lívance připravíte rychle, jednoduše a jen z několika málo levných ingrediencí.
Těsto
Na smažení
Dýni oloupejte, vydlabejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k ní nastrouhané jablko a vejce.
Poznámka: Před strouháním z jablka odstraňte jádřinec.
Přidejte klasický a vanilkový cukr a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte mléko a hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem předem prosejte.
Ze vzniklého těsta odebírejte množství o velikosti naběračky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 1–2 minuty, z každé strany, pod pokličkou.
Tip: Usmažené dýňové lívance odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe