Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová polévka „Skleněnka“

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborová polévka „Skleněnka“ - postup přípravy

Jednoduchá a rychlá polévka podle receptu paní Marie Audrlické zasytí i zahřeje. Je to skvělá volba, když nevíte co k večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Menší bramboru oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Osmažte ji v hrnci na rozpáleném tuku. Můžete použít olej, sádlo, nebo margarín. Za stálého míchání bramboru pečte, dokud nezesklovatí a nezačne se lehce připékat. Dávejte ovšem pozor, aby se nespálila, chuť polévky by to výrazně ovlivnilo.

2. KROK

Zlehka opečenou bramboru zalijte vodou nebo vývarem. Polévku osolte a poté dochuťte kořením dle vlastního výběru a chuti. Výborně se hodí kmín, majoránka, libeček nebo česnek.

3. KROK

Polévku přiveďte pozvolna k varu a zalijte ji mlékem. Poté ji pět minut povařte a můžete podávat. Na efektu přidá nakrájená pažitka či petrželka, v zimě pak např. řeřicha. Pro větší vydatnost pak můžete na talíři dát do polévky kopeček bílého jogurtu nebo zakysané smetany.

4. KROK

Poznámka: Pokud chcete uvařit více porcí, jednoduše vynásobte množství surovin.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů