Bramborová polévka „Skleněnka“ - postup přípravy
Jednoduchá a rychlá polévka podle receptu paní Marie Audrlické zasytí i zahřeje. Je to skvělá volba, když nevíte co k večeři.
Ingredience
Menší bramboru oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Osmažte ji v hrnci na rozpáleném tuku. Můžete použít olej, sádlo, nebo margarín. Za stálého míchání bramboru pečte, dokud nezesklovatí a nezačne se lehce připékat. Dávejte ovšem pozor, aby se nespálila, chuť polévky by to výrazně ovlivnilo.
Zlehka opečenou bramboru zalijte vodou nebo vývarem. Polévku osolte a poté dochuťte kořením dle vlastního výběru a chuti. Výborně se hodí kmín, majoránka, libeček nebo česnek.
Polévku přiveďte pozvolna k varu a zalijte ji mlékem. Poté ji pět minut povařte a můžete podávat. Na efektu přidá nakrájená pažitka či petrželka, v zimě pak např. řeřicha. Pro větší vydatnost pak můžete na talíři dát do polévky kopeček bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
Poznámka: Pokud chcete uvařit více porcí, jednoduše vynásobte množství surovin.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.