Domácí pizza z nekynutého těsta - postup přípravy
Těsto na pizzu nemusíte zadělávat a nechat kynout, lze připravit i jiné za použití sody a octa. Bude nadýchané a náplň na něj bude hodně na vás, i když šunkou, paprikou, olivami a sýrem nic nezkazíte.
Na těsto
Na náplň
Rozklepněte vejce do mísy a vyšlehejte ho. Poté přidejte mléko, olej, sůl a sodu a důkladně zamíchejte. Nakonec přilijte ocet a znovu promíchejte. Postupně přidejte mouku a vmíchejte ji do těsta, až bude husté. Poté začněte těsto zpracovávat rukama, popřípadě lze použít robot. Nechte hladké těsto odpočinout v mikrotenovém sáčku po dobu 10 minut. Ze 400 gramů těsta můžete udělat 2 pizzy o průměru asi 35 centimetrů, těsta však můžete klidně připravit více najednou. Uchovávejte ho poté v sáčku v lednici, kde vydrží 5 až 7 dní.
Těsto rozdělte na polovinu a vyválejte z něho placku o průměru asi 35 centimetrů. Dejte ho do formy této velikosti vymazané olejem a vysypané mukou. Lze ho tvarovat rukama, podle potřeby tak upravte jeho velikost.
Dejte na těsto libovolné ingredience, záleží na vás. Možností je použít jako základ směs majonézy a rajčatového protlaku s trochou sójové omáčky. Navrch dejte nakrájenou šunku, měkký salám, papriku, olivy a strouhaný sýr, případně bylinky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte pizzu 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem