Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá a lahodná pizza z pánve

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlá a lahodná pizza z pánve - postup přípravy

Nemáte čas stát dlouhý čas u plotny a potřebujete připravit rychlé a chutné jídlo k večeři? Pak se nechte inspirovat tímto jednoduchým receptem na pizzu z pánve. Chutná v podstatě velice podobně, jako ta klasická, jen s ní nebudete mít tolik práce, jako obvykle.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hlubší misky si rozklepněte vejce a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, solí a hladkou moukou. Vytvoříte tak tekutější homogenní těstíčko. V další fázi si rozehřejte na pánvi trochu slunečnicového oleje a poté do ní vlijte připravené těsto, špachtlí jej dobře rozprostřete po celém dnu.




Na těstíčko následně naneste přiměřenou vrstvu kečupu, posypte kroužky oloupané cibule, poklaďte i plátky omytého rajčete a také šunku. Všechny suroviny zasypte strouhaným tvrdým sýrem. Pánev přiklopte a pizzu „pečte“ asi deset minut.

Hotovou pizzu pokrájejte na dílky a ihned podávejte například se zeleninovým salátkem. Chutná naprosto báječně. Zasytí celou vaši rodinu! Takto si můžete v několika málo minutách připravit pizzu dle svých vlastních chutí. Na těsto je možné navrstvit například jen různé druhy sýrů, jako je ementál, niva, gorgonzola, hermelín, nebo třeba nahradit šunku jiným salámem a rajče odlišným druhem zeleniny.

Skvělá bude na pizze také kukuřice, nebo olivy. Dokonce lze pizzu zhotovit i na sladko s čokoládou, mascarpone a lesním ovocem. Z této varianty budou nadšené hlavně ti nejmenší členové rodiny. Je jen na vás, jak si svůj pokrm vylepšíte. Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů