Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený arašídový dort s čokoládovou polevou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený arašídový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy

Nepečený dort s výborným krémem z arašídového másla vás dostane nejen svojí lahodnou chutí, ale také svým originálním vzhledem. Je navíc velmi snadný na přípravu.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Arašídová vrstva

Šlehačková vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Čokoládové sušenky rozlámejte na menší kousky a v sekáčku je rozmixujte téměř na prášek, který přesypte do větší mísy. Na trochu hrubší konzistenci rozsekejte i arašídy a přidejte je k drceným sušenkám.

2. KROK

K sušenkám a arašídům přidejte rozpuštěné máslo a vytvořte tužší těsto. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem, dejte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete,

3. KROK

Ve velké míse vyšlehejte obyčejné máslo spolu s arašídovým a vytvořte tak tuhý krém. Dále vyšlehejte 100 ml smetany a přidejte ji do krému. Ten pak rovnoměrně rozetřete na korpus ve formě a stěrkou krém pečlivě uhlaďte.

4. KROK

Z dalších 300 ml smetany vyšlehejte šlehačku, do které přidejte moučkový cukr. Sladkou šlehačku rozetřete na vrch dortu a vložte ho na třicet minut do lednice. Po vyndání z lednice dort zbavte kulaté formy a uhlaďte jeho okraje. Nakonec ho posypejte drcenými arašídy a ozdobte čokoládovou polevou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů