Nepečený arašídový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Nepečený dort s výborným krémem z arašídového másla vás dostane nejen svojí lahodnou chutí, ale také svým originálním vzhledem. Je navíc velmi snadný na přípravu.
Těsto
Arašídová vrstva
Šlehačková vrstva
Čokoládové sušenky rozlámejte na menší kousky a v sekáčku je rozmixujte téměř na prášek, který přesypte do větší mísy. Na trochu hrubší konzistenci rozsekejte i arašídy a přidejte je k drceným sušenkám.
K sušenkám a arašídům přidejte rozpuštěné máslo a vytvořte tužší těsto. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem, dejte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete,
Ve velké míse vyšlehejte obyčejné máslo spolu s arašídovým a vytvořte tak tuhý krém. Dále vyšlehejte 100 ml smetany a přidejte ji do krému. Ten pak rovnoměrně rozetřete na korpus ve formě a stěrkou krém pečlivě uhlaďte.
Z dalších 300 ml smetany vyšlehejte šlehačku, do které přidejte moučkový cukr. Sladkou šlehačku rozetřete na vrch dortu a vložte ho na třicet minut do lednice. Po vyndání z lednice dort zbavte kulaté formy a uhlaďte jeho okraje. Nakonec ho posypejte drcenými arašídy a ozdobte čokoládovou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem