Domácí kaiserky z podmáslového těsta - postup přípravy
Domácí kaiserky jsou jednoduché a také mnohdy zdravější než jiné pečivo. Recept na těsto zadělávané s podmáslím nám poskytla paní Romana Staňová.
Ingredience
Nejprve si udělejte omládek. Dejte do mísy vodu, sladěnku, droždí a hladkou mouku. Vše promíchejte a nechte hodinu pracovat.
Pak přilijte podmáslí, přidejte sůl, sádlo, špaldovou a žitnou mouku. V receptu jí je uvedeno přibližné množství, tudíž ji přisypávejte, dokud se těsto nepřestává lepit, a zpracovávejte ho, dokud nebude hladké. Pak mísu přikryjte a nechte těsto hodinu kynout.
Rozdělte těsto na 10 částí. Každou rozválejte na dlouhý obdélník, srolujte ho, vyválejte asi 30 centimetrů dlouhý váleček a z něho poté umotejte kaiserku.
Dejte kaiserky na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 30 minut kynout. Pak je posypejte libovolnými semínky, např. slunečnicovými. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 až 230 °C a pečte kaiserky asi 16 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.