Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý bílý chléb pečený na pánvi

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduchý bílý chléb pečený na pánvi - postup přípravy

Na vynikající bílý chléb stačí zadělat jednoduché těsto a po vykynutí ho dát upéct na pánev. Navíc ho můžete i hezky ozdobit.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakonec do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a vypracujte hladké a nelepivé těsto – buď pomocí robotu nebo rukama. Vymažte mísu trochou oleje, dejte do ní těsto, přikryjte ho a nechte 45 minut kynout.

2. KROK

Vymažte pánev, kterou lze použít v troubě, trochou oleje. Těsto rozválejte na silnější kulatou placku a dejte ji na pánev. Přikryjte ji a nechte 20 minut kynout. Vršek chleba poté potřete rozšlehaným žloutkem.

3. KROK

Poté do těsta udělejte vzor vidličkou a na několika místech ho propíchněte párátkem. Vložte pánev do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte chléb 20 až 25 minut.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Olgi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů