Jednoduchý bílý chléb pečený na pánvi - postup přípravy
Na vynikající bílý chléb stačí zadělat jednoduché těsto a po vykynutí ho dát upéct na pánev. Navíc ho můžete i hezky ozdobit.
Ingredience
Nakonec do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a vypracujte hladké a nelepivé těsto – buď pomocí robotu nebo rukama. Vymažte mísu trochou oleje, dejte do ní těsto, přikryjte ho a nechte 45 minut kynout.
Vymažte pánev, kterou lze použít v troubě, trochou oleje. Těsto rozválejte na silnější kulatou placku a dejte ji na pánev. Přikryjte ji a nechte 20 minut kynout. Vršek chleba poté potřete rozšlehaným žloutkem.
Poté do těsta udělejte vzor vidličkou a na několika místech ho propíchněte párátkem. Vložte pánev do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte chléb 20 až 25 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.