Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý rýžový salát s tuňákem a zeleninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rychlý rýžový salát s tuňákem a zeleninou - postup přípravy

Pokud si držíte štíhlou, nebo jen hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte tento netradiční rýžový salát s tuňákem a zeleninou. Jeho příprava je velmi snadná a navíc je ze surovin, které najděte běžně v kuchyni.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Rýžový salát

Majonézový dresink

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rýži propláchněte ve vodě a přendejte ji do hrnce. Poté ji zalijte 2,5 hrnky vody, osolte ji a vlijte k ní olivový olej. Poté ji vařte do změknutí přibližně 20–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠25 minut.

2. KROK

Mrkev očistěte a nakrájejte ji na menší kostičky. Přendejte ji do samostatného hrnce, přidejte k ní hrášek , zalijte ji vodou a zeleninu vařte přibližně 10 minut.

3. KROK

Do hrnce se zeleninou přidejte na kostky nakrájené brambory a směs vařte dalších 5 minut. Omytá rajčata překrojte napůl, odstraňte z nich bubáky, semeníky a nakrájejte je na menší kostky.

4. KROK

Zeleninu sceďte a přendejte ji do větší mísy. Přidejte k ní rajčata, kukuřici, olivy nakrájené na kolečka, tuňáka, uvařenou rýži a vše spolu pečlivě promíchejte.

5. KROK

Do jiné mísy dejte majonézu, zalijte ji olivovým olejem, mlékem a vymačkanou citrónovou šťávou. Poté směs dochuťte solí a mletým černým pepřem.

6. KROK

Dresink lehce prošlehejte vidličkou a přelijte ho do salátu. Poté spolu vše velmi pečlivě promíchejte.

7. KROK

Rýžový salát s tuňákem podávejte vychlazený a před servírováním ho můžete ozdobit bazalkou nebo jinou čerstvou bylinkou.

8. KROK

Tip: Tuňáka můžete nahradit i vařeným kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem. Pokud máte rádi mořské plody, vyzkoušejte vařené krevety.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů