Koláč z ovesných vloček s jablky a třešněmi - postup přípravy
Zdravou formu skvělého ovocného koláče snadno připravíte tak, že místo mouky použijete ovesné vločky. Stačí je jen smíchat s ostatními surovinami, rozprostřít do formy a dát upéct.
Ingredience
Dejte do mísy ovesné vločky a spařte je vroucí vodou. Nechte je stát tak dlouho, dokud se voda nevstřebá a vločky nezměknou. Mezitím si oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte je na kostičky.
Dejte je do mísy, přidejte k nim skořici a promíchejte. Mělo by jich být asi 200 gramů. Také si nasekejte ořechy na kousky. Pokud nechcete vlašské, můžete použít jiný oblíbený druh. Skvělé budou i lískové, mandle či kešu.
V míse smíchejte vločky, jablka, ořechy, vejce, třtinový cukr, sůl a třešně. Místo třešní můžete použít i jiné bobulovité nebo sušené ovoce. Vymíchejte těsto a dejte ho do dortové formy o průměru 18 centimetrů vyložené pečicím papírem. Můžete na jeho vrch nasypat oříšky, ale není to nutné.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 30 až 35 minut. Před servírováním ho poprašte moučkovým cukrem. Můžete přidat i kakao nebo skořici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.