Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí větrníčky z odpalovaného těsta plněné tvarohovým krémem

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí větrníčky z odpalovaného těsta plněné tvarohovým krémem - postup přípravy

Větrníky patří mezi nejoblíbenější zákusky už dlouhou řadu let. Nesou nijak obtížné na přípravu, ale přesto se najdou dámy, které si na jejich přípravu netroufají. Obávané odpalované těsto ale není nijak složité, stačí jen dodržet správné poměry surovin a nenechat ho připálit. Pak už stačí jen pořádná zdobicí pistole či sáček a výstavní dobrota je hotová.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu, přihoďte do ní čtvrt čajové lžičky soli a na menší kousky rozkrájené máslo. Přiveďte k varu a v průběhu zahřívání směs průběžně míchejte. Když se máslo úplně rozpustí, přisypejte do směsi celé množství hladké mouky a energicky vařečkou míchejte, dokud se nezačnou suroviny propojovat do kašovitého těsta. Pokračujte v míchání směrem ode dna, aby se těsto nepřipálilo. Jakmile se přestane lepit a získá hladkou a homogenní konzistenci, odstavte ho z kamen a vyklopte do misky.

2. KROK

Horké těsto ještě chvíli vařečkou míchejte, aby trochu zchladlo. Nyní vyměňte vařečku za ruční elektrický šlehač. Vyklepněte tři vajíčka, vidličkou je promíchejte a v průběhu šlehání je po malých dávkách přilévejte do těsta. Poté, co přidáte poslední zbytek vajíček, mělo by těsto získat jemnou a krémovitou konzistenci.

3. KROK

Připraveným těstem naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a připravte si plech pokrytý pečicím papírem. Ze zdobicího sáčku a plech vytlačujte dvojité spirálky a vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 20 minut. Hotové větrníčky by měly být zlatavé na povrchu a nadýchané uvnitř.

4. KROK

Do hluboké misky vlijte smetanu a přidejte tvaroh. Elektrickým šlehačem pak směs vyšlehejte do pevné pěny, kterou vložte do zdobicího sáčku. Každý upečený větrníček rozkrojte nožem na dvě poloviny. Tu spodní naplňte krémem ze sáčku a zakryjte jej vrchní polovinou. Hotové větrníčky vyskládejte na talíř a přes jemné sítko je zasypejte moučkovým cukrem. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů