Mléčné bulky s máslem - postup přípravy
Dobré bílé pečivo lze upéci z těsta zadělávaného s mlékem. Díky tomu, že se pečou s máslem, mají ještě lepší chuť.
Ingredience
Dále
Do zadělávací mísy nalijte vlažnou vodu a mléko. Přidejte cukr, sůl, sušené droždí a rozpuštěné máslo a promíchejte. Nakonec přidejte mouku a vypracujte rukama nebo v robotu hladké nelepivé těsto. Vymažte mísu trochu oleje, dejte do ní těsto, přikryjte ji a nechte ho hodinu kynout.
Těsto vyklopte na vál a rozdělte na 12 kousků. Z každého udělejte malý bochánek – bulku. Bochánky dejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je a nechte je 20 minut kynout.
Vykynuté bulky za pomoci síta poprašte hladkou moukou a žiletkou do každé udělejte podélný zářez. Do zářezu poté dejte kousek másla. Vložte plech s bulkami do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte je 25 až 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.