Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčné bulky s máslem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mléčné bulky s máslem - postup přípravy

Dobré bílé pečivo lze upéci z těsta zadělávaného s mlékem. Díky tomu, že se pečou s máslem, mají ještě lepší chuť.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy nalijte vlažnou vodu a mléko. Přidejte cukr, sůl, sušené droždí a rozpuštěné máslo a promíchejte. Nakonec přidejte mouku a vypracujte rukama nebo v robotu hladké nelepivé těsto. Vymažte mísu trochu oleje, dejte do ní těsto, přikryjte ji a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na vál a rozdělte na 12 kousků. Z každého udělejte malý bochánek – bulku. Bochánky dejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je a nechte je 20 minut kynout.

3. KROK

Vykynuté bulky za pomoci síta poprašte hladkou moukou a žiletkou do každé udělejte podélný zářez. Do zářezu poté dejte kousek másla. Vložte plech s bulkami do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte je 25 až 30 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů