Linecký koláč s tvarohem a borůvkami - postup přípravy
Atraktivní koláč s tvarohem a borůvkovou vrstvou podle receptu od paní Jitky Kořánové vám rozjasní den. Vypadá i chutná opravdu báječně.
Těsto
Náplň
Veškeré suroviny spojte dohromady v hladké těsto, které nechte v chladu odpočinout.
Rozdělte ho na dvě poloviny a obě pečlivě vyválejte. Jednu položte na dno plechu vyloženého pečicím papírem.
Připravte si tvarohovou náplň. Tvaroh dejte do mísy, přidejte k němu žloutek, běžný a vanilkový cukr a vymíchejte. Směs dle potřeby nařeďte smetanou ke šlehání tak, aby byla hladká a konzistentní, ale ne příliš řídká. Dejte směs rovnoměrně na těsto a zasypejte jí borůvkami tak, aby tvaroh nebyl vidět.
Náplň přikryjte druhou částí vyváleného těsta a na několika místech udělejte do těsta malé dírky vidličkou. Koláč vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte 20–30 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.