Kynuté bramborové koblížky s jarní cibulkou - postup přípravy
Výborné slané koblížky lze připravit i z levného kynutého bramborového těsta. Pokud rádi experimentujete, můžete do nich zkusit přidat například sýr nebo uzeninu.
Ingredience
Dejte vařit na kousky nakrájené brambory, dokud nebudou měkké. Poté z nich slijte vodu a rozmačkejte je šťouchadlem. Přidejte sůl, vejce, sušené droždí, cukr a vodu. Vše dobře promíchejte.
Nakonec do směsi vmíchejte nasekaný menší svazek jarní cibulky. Přidejte hladkou mouku a začněte hníst těsto. Během hnětení k němu přidejte olej. Až bude těsto hezky lesklé a nelepivé, mísu přikryjte a nechte ho kynout po dobu 30 minut.
Ruce a případně i pracovní plochu potřete olejem, aby se těsto nelepilo. Rozdělte ho na 16 kousků a z každého udělejte malý bochánek. Nechte je pod fólií kynout 15 minut. Na pánvi poté rozpalte dostatek oleje, aby těsto mohlo plavat, a smažte koblížky z obou stran do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.