Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené kaštanové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečené kaštanové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy

Tento nepečený dezert je velmi jednoduchý, ale díky použitým ingrediencím je jeho chuť naprosto výjimečná. Lahodná chuť sladkých kaštanů spolu s pudinkovým krémem a šlehačkou vytváří delikátní kompozici, která vás nadchne.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na krém

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Pudinkový prášek vsypte do misky a zalijte ho 50 ml mléka. Obojí promíchejte do hladké kašičky. Zbylé mléko nalijte do kastrůlku, přiveďte ho k varu a přilijte k němu rozmíchaný pudink. Za stálého míchání ho nechte svařit do husté konzistence, odstavte ho ze sporáku a nechte ho vychladnout.

2. KROK

Do čisté mísy dejte na kostky nakrájené máslo, zasypejte ho krupicovým a vanilkovým cukrem a ručním elektrickým šlehačem jej vyšlehejte do krémovité konzistence. K té pak přidejte zchladlý pudink a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte homogenní hmotu.

3. KROK

Nyní připravte korpus. Sušenky rozlámejte na kousky a v mixéru je rozdrťte na prach. Tuto drť poté smíchejte s rumovou esencí, změklým a na kostky pokrájeným máslem a hmotou z jedlých kaštanů. Všechny ingredience pak rukama promačkejte, aby se spojily a vytvořily soudržnou a tvárnou hmotu.

Pyré z jedlých kaštanů připravíte tak, že uvaříte kaštany do změknutí, oloupete z nich slupku a mlýnkem na maso či elektrickým sekáčkem je rozsekáte na pyré.

4. KROK

Sušenkovou směs vsypte do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. S pomocí prstů, kulaté části lžíce nebo misky vtlačte směs na dno formy tak, abyste vytvořili soudržnou a kompaktní vrstvu. Na tu pak nalijte pudinkový krém a rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše korpusu.

5. KROK

Do misky nalijte smetanu ke šlehání, rozmíchejte v ní ztužovač šlehačky a obojí společně vyšlehejte do pevné pěny. Navršte ji rovnoměrně na vrstvu pudinkového krému a navrch nastrouhejte nahrubo tabulku čokolády, případně dezert posypejte jiným libovolným cukrářským zdobením.

6. KROK

Navrstvený dezert vložte do lednice alespoň na 2 až 3 hodiny ztuhnout, poté jej nakrájejte na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Název kanálu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů