Květákové placičky s dresingem a zeleninovým salátem - postup přípravy
Vynikající bezmasé jídlo si můžete udělat z květáku, a to jednoduché smažené placičky. Skvělý je k nim dresing a trocha lehkého zeleninového salátu.
Na placičky
Na dresing
Na salát
Květák rozdělte na menší růžičky a dejte je na 5 minut vařit do hrnce s vodou, aby změkl. Po uvaření ho sceďte, a až vychladne, rozmačkejte ho vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, vejce, strouhanku, kukuřičnou mouku, oregano, mletou sladkou papriku, italské bylinky, jedlou sodu, strouhaný tvrdý sýr a dle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, abyste získali homogenní hmotu.
Z těsta vytvořte placičky a dejte je na pánvi smažit do zlatova z obou stran. Během smažení si v misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, prolisujte česnek a přidejte najemno nasekaný kopr. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby vznikl dresink, který bude servírován s placičkami.
Na zeleninový salát si nakrájejte velké rajče na kostky, červenou cibuli na půlkolečka a okurky na větší kostky. Přidejte nasekanou petrželku, trochu olivového oleje, osolte a opepřete. Salát promíchejte a podávejte k placičkám s dresinkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.