Domácí koblihy jako z pekárny - postup přípravy
Vychutnejte si nadýchané domácí koblihy podle receptu od paní Anety Mühlhandlové. Okouzlí vás tím, jak jsou nadýchané a jemné.
Ingredience
Do malého množství mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru a mouky a vytvořte kvásek. Nechte ho na teplém místě vykynout.
V další míse rozšlehejte vejce a přidejte k němu zbylý cukr, sůl, rozpuštěné máslo, rum a citronovou kůru. Přidejte také vykynutý kvásek. Těsto řádně promíchejte.
Postupně, nejlépe po lžicích, do těsta přidávejte mouku a mléko. Vypracujte pečlivě hladké těsto, které se nesmí lepit na stěny mísy, je pružné a netrhá se. Pokud máte k dispozici kuchyňský robot, použijte ho na vypracování těsta.
Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte ho přibližně dvě hodiny kynout na teplém místě.
Na pomoučené ploše rozválejte těsto na placku vysokou 1 cm. Nechte ji 15 minut odpočinout. Poté z ní vykrájejte kolečka o průměru 8 cm. Nechte je znovu 20 minut kynout na pomoučené ploše a po uplynutí 10 minut je otočte na druhou stranu.
Vykynuté koblihy smažte v hluboké pánvi nebo v hrnci s horkým olejem, ale ne příliš rozpáleným, aby se nespálily. Smažte je pomalu z obou stran a poté je nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňskými utěrkami.
Hotové koblihy plňte vařeným vanilkovým pudingem, můžete ale použít také například marmeládu či Nutellu.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.