Smažené brambory se žampiony - postup přípravy
Rychlým, chutným a bezmasým jídlem mohou být brambory osmažené na pánvi spolu se žampiony. Výraznější chuť pokrmu pak dodá trochu česneku a kopru.
Ingredience
Nakrájejte žampiony na plátky a dejte je smažit na pánvi s trochou oleje. Houby by měly změknout a začít získávat nazlátlou barvu. Poté je vyjměte z pánve.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky. Na pánvi s trochou oleje smažte brambory pod poklicí po dobu 5 minut, poté je promíchejte a smažte dalších 5 minut.
Brambory by měly začít získávat barvu. Přidejte máslo a na slabá čtvrtkolečka nakrájenou cibuli. Smažte 5 minut.
Poté vraťte žampiony zpět na pánev, osolte a opepřete dle chuti a krátce zarestujte, aby se vše prohřálo. Nakonec přidejte na jemno nasekaný česnek a nasekaný kopr dle chuti a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.