Pečené kuřecí kapsy plněné čerstvým sýrem, petrželkou a vejci - postup přípravy
Už vás omrzely klasické kuřecí řízky? Pak si k obědu připravte neodolatelné kuřecí kapsy, které jsou plněné čerstvým sýrem, petrželkou a vejci. Až ochutnáte, budete se oblizovat až za ušima! A vaše rodina s vámi!Nejprve si kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, abyste získali jakési kapsy. Vnitřní prostor pak vystelte zmačkaným kusem alobalu, aby maso drželo tvar.
Prsa následně okořeňte solí, mletým pepřem a také sladkou mletou paprikou. Takto je dejte opékat z obou stran na malé množství rozpáleného oleje.
Plnění kuřecích kapes a jejich pečení v troubě
Opečené kuřecí kapsy následně vyskládejte do zapékací misky vymazané olejem a vyjměte alobal. Poté se pusťte do přípravy náplně. V misce si smíchejte nadrcený čerstvý sýr spolu s jemně nasekanou petrželkou a přilijte i trochu slunečnicového oleje.
Směsí následně plňte kuřecí kapsy. Kolem masa také poklaďte omytá cherry rajčata a vše dejte péct do předehřáté trouby na cca čtvrt hodiny při teplotě 200 °C. Nakonec pokrm vyjměte, posypte ještě nahrubo strouhaným čedarem, poklaďte tři vejce a dopékejte dalších 5 minut.
Servírování pečených kuřecích kapes se sýrem, petrželkou a vejci
Upečená kuřecí prsa plněná sýrem, petrželkou a vejci vyjměte z trouby a podávejte například s vařeným bramborem, opečeným bramborem anebo s hranolky. Hodit se ovšem bude i čerstvé pečivo a jakákoliv zelenina dle obliby. Přejeme vám dobrou chuť.